Patat? Ik word zo moe van patat!!
Door: Bert & Gretha en Jonneke & Abush
17 September 2007 | Nederland, Amsterdam
Vanochtend kon ik uitslapen tot half 11. Om kwart over zeven kwamen Jonneke en Abush handje in handje onze kamer binnenwandelen, klaarwakker. Bert is toen maar met ze naar beneden gegaan en heeft gezegd dat mama nog moest slapen. Gelukkig voelde Bert zich wat beter.
Bert ging boodschappen doen en ik heb Abush in bad gedaan, er kwam toch weer pus maar de bult is al minder groot geworden dus ik denk dat het behandelen wel z’n vruchten afwerpt.
Ik ben ’s middags met Janneke weggeweest en toen we thuiskwamen gingen we samen patatjes eten. Bert en Jonneke waren snel klaar met eten omdat ze beiden niet veel trek hadden. Zoals Bert beloofd had gingen ze in bad, Abush en ik bleven nog aan tafel omdat onze bordjes nog niet leeg waren. Ineens zag ik de oogjes van Abush draaien, ik moest zo lachen, hij viel in slaap met nog een patatje in zijn handje, zittend in de kinderstoel. Prachtig, wat een ventje is het toch.
Ik heb hem maar naar bed gebracht, wilde hem eigenlijk niet wakker maken om in bad te moeten. Heb wel zijn hoofdje ingezalfd en toen heb ik hem een mutsje opgezet. Wij hebben geen jongensmutsjes, alleen een knalroze van Jonneke met 3 gebreide rozetjes er op met glittersteentjes. Ik moest weer zo lachen toen hij die op had, maar hij vernam het allemaal amper en sliep lekker verder. Toen Jonneke ook klaar was met badderen ben ik bij de kindjes op hun kamer gebleven.
Om 22.00 uur werd Abush wakker, hij ging heel hard huilen. Bert vroeg hem; “wil je drinken?” Ja, ja, ja klonk het met een hele zielige stem, hij begreep precies wat we bedoelden en trakteerde ons met een keurig ja. Geweldig, hij leert heel snel. Toen we hem een flesje water gaven dronk hij het in 1 keer leeg en was toen ook klaarwakker. We hebben hem nog maar even weer meegenomen naar beneden. Vond hij helemaal geweldig. We hebben zijn hoofdje nog een keer ingesmeerd met de crème en de muts weer opgezet zodat het lekker kon inweken.
Toen we later naar boven gingen heb ik (uiteraard met handschoenen aan) een heleboel van die korstjes van zijn koppie kunnen krabben. Het zit echt goed vast en hij vond het ook niet echt leuk maar liet het wel toe. Goed advies van de dermatoloog!
Nog snel even achter de PC en toen lekker slapen!